Ticketservice

Ticketservice

Hoe werkt een ticket service?
Als u ondersteuning nodig heeft bij het verkopen van kaarten voor uw evenement, kunt u gebruik maken van een professionele ticket service. Een professionele ticket service is een ticket systeem dat u niet alleen helpt bij het ontwerpen en aanbieden van uw tickets op verschillende (online) platforms en portalen, maar het tevens mogelijk maakt om de tickets van uw evenement onder grote klantgroepen aan te bieden en u zo helpen met tickets verkopen. Op deze pagina leest u meer over de werking van een ticket service.

De werking van een ticket service in stappen
Voor u aan de slag gaat met een ticket systeem, dient u een duidelijk beeld te hebben van de invulling en vormgeving van uw evenement. Met dit idee gaat u namelijk later een aanbieder voor ticket services benaderen, zodat zij aan de slag kunnen met uw opdracht. De eerste stap betreft dan ook het invullen en vormgeven van uw evenement, om vervolgens offertes op te vragen bij verschillende aanbieders en uit deze offertes te beste aanbieder te kiezen.

Heeft u eenmaal een aanbieder gevonden, dan start het proces van het communiceren van uw duidelijke wensen, eisen en behoeften. Zo laat u duidelijk weten via welke kanalen de tickets verkocht dienen te worden, om hoeveel tickets het gaat, et cetera. Vervolgens zorgt deze professionele partij ervoor dat de ticketwizard op uw website geïntegreerd wordt. Indien gewenst, kan deze ticketwizard ook in uw social media kanalen geplaatst worden voor een nog groter bereik.

Nu is het moment aangebroken van het verkopen van uw tickets. Hierbij houdt de aanbieder van de ticket service een duidelijk overzicht bij van het aantal verkopen en de mensen die uw tickets hebben gekocht. Uiteraard kunt u deze gegevens te allen tijde inzien, voor een duidelijk beeld van uw doelgroep en sales.

Tot slot zorgt de aanbieder van de ticket service er op het evenement zelf voor dat de verkochte tickets op de juiste manier ingenomen worden. Dit kan door personeel bij uw evenement te plaatsen, maar ook door u de juiste materialen aan te bieden voor het innemen van de verkochte tickets.

Populaire aanbieders van ticket systemen
Er zijn drie populaire aanbieders van ticket systemen, namelijk Paylogic, Ticketscript en BookingApp. Uit onze reviews naar deze ticket systemen blijkt dat de aanbieder BookingApp het best beoordeeld wordt.