Kaartverkoop

Kaartverkoop

Online kaartverkoop met een ticket service
Door de grote populariteit van het internet, worden er steeds meer online oplossingen voor consumenten en bedrijven ontwikkeld. Dit wil zeggen dat sommige diensten die voorheen alleen offline te koop waren, tegenwoordig ook online aangeschaft kunnen worden. Een goed voorbeeld van een offline service die nu ook online aangeschaft kan worden, is een online ticket service.

Voorheen was de kaartverkoop van evenementen zoals festivals en beurzen alleen mogelijk door de kaarten offline aan te bieden. Zo werd het verkopen van de kaarten van een evenement bijvoorbeeld telefonisch georganiseerd, werden er samenwerkingen met winkels aangegaan voor de kaartverkoop van een evenement of was het voor gasten enkel mogelijk om kaarten aan de deur van het evenement te kopen. Echter, tegenwoordig is niet het offline aanbieden van kaarten de meest gekozen manier van kaartverkoop voor evenementen, maar kiezen de meeste organisatoren van evenementen voor online kaartverkoop.

Wat doet een ticket service?
De populairste en meest gemakkelijke manier om de kaarten van uw festival online te verkopen, is het verkopen van uw kaarten door middel van een ticket service. Een ticket service is een professionele service op het gebied van de kaartverkoop van uw kaarten, waarbij deze werkzaamheden door een professionele partij uit handen worden genomen. Zo wordt er een ticketwizard ontwikkeld, wordt deze geïmplementeerd in uw website en worden de verkopen en betalingen van uw tickets geheel uit handen genomen. En omdat u zelfs kunt zien hoeveel kaarten u al heeft verkocht en aan wie, is het verkopen van uw kaarten door middel van een ticket service een zeer transparante methode om uw kaarten te verkopen.

De voordelen van een ticket service
Er zijn enkele voordelen verbonden aan het regelen van uw kaartverkoop door een ticket service. Ten eerste kunt u op deze manier gemakkelijker, sneller en meer kaarten verkopen voor een hogere omzet. Dit komt omdat het verkopen van kaarten met een ticket service voor een groter bereik zorgt dan wanneer u deze taak zelf vervult. Ten tweede kunt u uw gehele kaartverkoop uit handen geven aan een professionele partij, zodat u zelf aan de slag kunt met andere werkzaamheden voor uw evenement. En omdat u tot slot tevens een duidelijk beeld krijgt van de verkochte kaarten en de doelgroep van uw evenement, kunt u uw marketingstrategie realtime bijstellen voor het beste resultaat en de hoogste omzet voor uw evenement. Enkele aanbieders die u kunnen helpen bij het verkopen van uw tickets door middel van een ticket service, zijn Paylogic, Ticketscript en BookingApp.